Cookie Settings Our site uses cookies in order for the site to function properly and for your user experience to be even better. You can read more about them use and control their settings.
logo
Services Marketing & strategy Creative & content Tech & experience Segments B2B E-commerce & DTC B2C Lead Generation B2C Branding Cases About Podcast Insights & events Events Webinars E-books Blog Growth academy Careers Contact
sv fi en
sv fi en

Lentokenttäkampanja sai siivet alleen

Lähtökohdat

Fixutaxi voitti 1.1.2022 alkaen Helsinki-Vantaan lentoaseman taksipalveluiden kilpailutuksen ja on siitä lähtien odottanut lentokentältä saapuvia terminaali 2:n välittömässä läheisyydessä ykköskaistalla. Voiton myötä kaista on Fixutaxin hallinnassa kolmen vuoden ajan. Suurin osa saapuvista matkustajista ottaa taksin ykköskaistalta, joten voitolla on iso taloudellinen merkitys.

Jotta lentokenttäkyytejä voidaan ajaa, pitää autojen ensin ajaa lentokentälle, eikä näitä ajoja tietenkään haluta ajaa tyhjillä autoilla. Haasteena oli siis saada asiakkaat valitsemaan Fixutaxi myös kotoaan kentälle päin matkustettaessa.

Strategia

Strategiana oli lyödä kilpailijat kilpailukykyisillä kiinteillä hinnoilla lentokenttävienneissä pääkaupunkiseudulta lentokentälle. Lentokentälle pääsi tasahinnoin 20 eurolla, 25 eurolla, 30 eurolla jne. riippuen siitä, kuinka kaukaa lentokentästä pääkaupunkiseudun sisällä asiakas on sinne matkaamassa. Esimerkiksi Helsingin keskustasta kentälle hinta oli 35 €. Koska kampanja koski vain pääkaupunkiseutua ja tasahinnat vaihtelivat sen sisällä alueittain, täytyi kommunikoinnin olla selkeää ja helposti ymmärrettävää. Mainoksilla oli myös saatava potentiaaliset asiakkaat ymmärtämään, että tasahinta on hyvä ja kilpailukykyinen vaihtoehto matkata lentokentälle.

Selkeä ja läpinäkyvä hinnoittelu tekee taksipalveluiden ostamisesta helppoa erittäin kilpaillussa lentokenttäliikenteessä, jossa kyydin hintahaitari voi liikennöitsijästä riippuen vaihdella jopa 90 eurolla samalla matkalla. Fixutaxin kiinteä hinta ja selkeä tarjous on houkutteleva usein matkustaville, mutta asettaa myös selkeän hinta-ankkurin, johon kilpailijoita verrataan.

Kokemuksesta tiedettiin, että rajallisilla budjeteilla kannattaa satsata isompiin tempauksiin kampanjaluontoisella ajatuksella ja siksi kampanjan mainontaa lähdettiin toteuttamaan kuuden viikon pätkissä digitaalisissa kanavissa. Pääkanavat olivat Facebook, Instagram ja YouTube. Hakukonemainontaa tehtiin kuukausittain Googlessa.

Luova ratkaisu

Koska kyse oli hintavetoisesta kampanjasta, luova ratkaisu rakennettiin numeroiden ympärille. Ratkaisussa nostettiin konkreettisin esimerkein esiin lentokenttäkyytien hintoja eri puolilta pääkaupunkiseutua ja yhdistettiin edullinen mielikuva Fixutaxiin tuomalla auto mukaan visuaaliseen toteutukseen. Ratkaisussa tuotiin esille myös Fixutaxi-sovellusta, josta jokainen voi tarkistaa oman lopullisen hintansa kotiosoitteestaan lentokentälle. Kampanjaa varten suunniteltiin kaksi erilaista settiä animoituja mainoksia, joita muokattiin ja päivitettiin kampanjan kuluessa.

Toteutus

Kampanja pyöri vuoden 2022 tammikuusta joulukuuhun kuuden viikon erissä, joiden välillä oli muutamien viikkojen taukoja. Mainoskampanja toteutettiin digitaalisesti pääosin Facebookissa, Instagramissa, YouTubessa ja hakukonemainontana Googlessa. Syksyn kampanjoihin otettiin mukaan myös TikTok. Digitaalisen mainoskampanjan lisäksi taksien ikkunoihin teetettiin mainostarrat.

Facebookissa, Instagramissa ja YouTubessa mainonta rajattiin tarkasti pääkaupunkiseudulle sekä Oulun alueelle, jossa kampanja pyöri myös pienimuotoisesti. TikTokissa mainosalueiden rajaus ei ollut mahdollista, joten mainosviestit mietittiin niin, että mainoksista tajuaa kampanjan koskevan vain pääkaupunkiseutua.

Olemme kokonaisuuteen erittäin tyytyväisiä ja uskomme konseptin voimaan myös jatkossa. Jo alkuvuodesta 2023 olemme nähneet, että tämän liiketoimintakonseptin kasvu tulee jatkumaan.

Teemu Romppanen, Toimitusjohtaja, Cabonline Finland

Tulokset

Hyvä ja kilpailukykyinen tuote yhdistettynä tehokkaaseen mainoskampanjaan tuotti tulosta. Tulokset ylittivät kaikki odotukset ja lentokentälle suuntautuvien taksikyytien määrä lähti kampanjan myötä jyrkkään kasvuun. Koko kampanjan toteutus, sisältäen tuotannon ja mediabudjetin, kustansi yhteensä vajaa 44 000 euroa ja sen seurauksena saatiin 809 % liikevaihdon kasvua edellisvuoden lentokenttävienteihin. Tuotantobudjetti oli suhteellisen pieni, joten kampanjan tulokset saatiin aikaan kustannustehokkaasti.

Edellisvuoteen verrattuna lentokenttävientien määrä kasvoi kuukausittain 364 % – 2585 %. Huippukuukausi oli toukokuu, jolloin vientien määrä kasvoi 2585 %.


SUUNNITTELU JA TOTEUTUS

Genero ja Cabonline Finland

Generon tiimi:

  • Sonja Peltonen, Senior Project Manager
  • Jarno Penttinen, Senior Copywriter
  • Erni Tuum, Senior Art Director / Concept Designer
  • Kaisa Laakso, Senior Growth hacker
  • Josefin Saarenpää, Senior Designer

Cabonline Finlandin tiimi:

  • Teemu Romppanen, Toimitusjohtaja
  • Tuija Laitinen, Key Account Manager
ASIAKAS

Fixutaxi / Cabonline Finland

KILPAILUKATEGORIAT

Tuloksellisin kampanja

Paras kampanja

Paras somekampanja

BUDJETIT

Kokonaisbudjetti: 43 900 €

Tuotanto: 15 000 €

Media: 28 900 €