Cookie Settings Our site uses cookies in order for the site to function properly and for your user experience to be even better. You can read more about them use and control their settings.
logo
Services Marketing & strategy Creative & content Tech & experience Segments B2B E-commerce & DTC B2C Lead Generation B2C Branding Cases About Podcast Insights & events Events Webinars E-books Blog Growth academy Careers Contact
sv fi en
sv fi en

Kolmen konseptin kesäkampanjalla ennätysmyynnit

Forenomin kolmen konseptin kesäkampanja ylitti odotukset ja sen seurauksena saavutettiin kaikkien aikojen suurin kesäkauden myyntitulos. Kampanjan myötä Forenomin vuosittainen verkkomyynti kasvoi ennätyslukemiin.

Lähtökohdat

Suurin osa Forenomin asiakkaista on yrityksiä, jotka vuokraavat työntekijöilleen työsuhdeasuntoja tai projektimajoitusta. Kesäaikaan yritysasiakkaiden keskuudessa on hiljaisempaa ja lomamajoituksilla kysyntää, joten kesäisin mainontaa tehdään erityisesti lomailijoille. Kolmen konseptin kesäkampanjan avulla haluttiin tavoittaa kuluttajia ja kasvattaa heidän avullaan verkkokaupan liikevaihtoa. Kohdeyleisöä olivat erityisesti kuluttajat, jotka matkustavat paljon ja jotka mahdollisesti viipyvät Forenomilla pidempiä aikoja Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Myyntitavoitteiden lisäksi kampanjan tavoitteena oli markkinaosuuksien kasvattaminen uusilla markkinoilla Ruotsissa ja Norjassa.

Strategia

Aiemmista kesistä poiketen kesälle 2022 valittiin selkeä haastajan rooli ja tavoitteena oli markkinaosuuksien kasvattaminen haastamalla majoitusalan kärkinimiä. Kampanjan strategiana oli keskittyä Forenomin etuihin verrattuna muihin majoitusvaihtoehtoihin. Kampanjassa haluttiin tuoda esiin hyvin suoraan, miksi Forenom on parempi vaihtoehto. Aiemmat kampanjat osoittavat, että yksinkertainen kommunikointi, johtaa yleensä mitä todennäköisimmin myyntiin.

Kampanjaan valittiin kolmen konseptin strategia, joista toimivin selvitettiin A/B-testauksen avulla. Kampanjan mainokset kohdennettiin kuluttajille uudelleenmarkkinointi- ja prospektointistrategialla. Mainonnan haluttiin olevan tehokasta, joten kohderyhmät rajattiin tarkasti. Mainonnassa hyödynnettiin aiemmissa kampanjoissa parhaiksi osoittautuneita kanavia, eli Facebookia, Instagramia ja Googlea.

Luova ratkaisu

Lähestymistä testattiin aluksi kolmella hieman toisistaan poikkeavalla konseptilla oikean ilmaisun ja äänensävyn löytämiseksi. Kesän haastajakonseptien keskiössä olivat Forenomin tunnistetut kilpailuedut, mutta sävy ja viestien hierarkia erosivat toisistaan monilta osin.

Konsepti 1: Minne kesä vie?
Idea: Kesäloma on elämäsi parasta aikaa. Missä aiot viettää sen? Kesäinen muunnelma Forenomin aiemmasta erinomaisesti toimineesta “minne työ vie” -konseptista.

Konsepti 2: Tilaa kesälle
Idea: Koska kesäaikaan Forenom haluaa vuokrata asuntoja yritysten lisäksi enemmän myös yksityishenkilöille, keskittyy tämä konsepti viestimään siitä. Tila on yksi Forenomin kilpailueduista esimerkiksi hotelliin verrattuna. 

Konsepti 3: Ei hotelliin, vaan Forenomiin
Kolmannessa konseptissa nostetaan suoraan esille, miksi hotellin sijaan kannattaa valita Forenom. Forenomin majoituksista löytyy oma keittiö sekä runsaasti tilaa koko perheelle. Forenomilla ei myöskään ole kiinteää hintaa kuten hotellissa, vaan yöpymisen hinta on sitä matalampi, mitä pidempään viipyy. 

Toteutus

Forenomin kesäkampanja toteutettiin 11.4.-31.7.2022 välisenä aikana Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kampanja koostui kokonaisuudessaan somemainonnasta, hakukonemainonnasta, hakukoneoptimoinnista, vaikuttajayhteistöistä, uutiskirjeistä ja radiomainoksista.

Maksettua sosiaalisen median mainontaa tehtiin pääosin Facebookissa ja Instagramissa, sekä pienemmällä panoksella YouTubessa, TikTokissa ja vaikuttajayhteistöiden merkeissä. Myös hakukonemainonta Googlessa ja sivujen hakukoneoptimointi olivat olennainen osa kampanjaa.

Jokaisesta konseptista luotiin kaksi eri testimainosta kullekin mainosalustalle. A/B-testauksen avulla selvitettiin parhaiten toimivat mainokset ja niistä luotiin useita uusia versioita kampanjan aikana. Parhaiten sitouttavat, konvertoivat ja korkeimman klikkausprosentin omaavat mainokset voittivat. Mainoskampanjat kohdennettiin B2C-asiakkaille uudelleenmarkkinoimalla ja prospektoimalla. Kampanjan aikana suoritettiin dynaamista resurssien allokointia ja tehtiin muutoksia mainosalustojen välillä ROI:hin perustuen.

Forenomin kampanjatarjoukset olivat joustavia ja saatavilla oli useita majoitustyyppejä. Jos haluttua asuntoa ei ollut saatavilla varauksen yhteydessä, tarjottiin tilalle toista majoitusvaihtoehtoa.

Asetimme Forenom.com:ille agressiivisen myyntitavoitteen kesälle 2022. Ylitimme tavoitteen ja rikoimme kesän 2019 myyntiennätyksen 40 %:lla. Tämä saavutus on seurausta kovasta ja riskialttiista työstä, jota olemme tehneet parin viime vuoden aikana. Tulokseen on tietysti vaikuttanut voimakkaasti kevään 2022 aikana testaamamme ja lanseeraamamme kesäkampanja.

Michael Huotari, Group head of Web Sales, Forenom

Tulokset

Kolmen konseptin kesäkampanjalla saavutettiin ennätysmäinen kesäkauden myyntitulos ja asetetut tavoitteet ylitettiin reilusti. Kampanja onnistui yli odotusten ja sen avulla saatiin aikaan sekä ennätysmäärä verkkoliikennettä Forenomin sivuille että kesäkauden myyntiennätys.

Vuoden 2022 kesäkampanjan aikana myynti kasvoi 82 % verrattuna kesään 2021. Edellinen kesäkauden myyntiennätys tehtiin vuonna 2019 ja vuoden 2022 kampanja ylitti sen 40 %:lla. Kampanjan myynti ylitti asetetut tavoitteet 5-34 %:lla.

Kampanjan avulla onnistuttiin myös kasvattamaan Forenomin markkinaosuutta uusilla markkinoilla sekä Ruotsissa että Norjassa.


SUUNNITTELU JA TOTEUTUS

Genero ja Forenom

Genero

 • Lasse Lehtonen, Growth Manager
 • Elin Pajunen, Project Manager
 • Mikael Bertus, Lead Creative
 • Jarno Penttinen, Senior Copywriter
 • Mia Kronberg, Designer
 • Tor Dickson, Copywriter
 • Jonathan Björkskog, Growth Marketing Director
 • Gustav Silen, Senior Growth Hacker
 • Kent Fagerholm, Senior Growth Hacker
 • Anna Ala-Ketola, Senior Growth Hacker
 • Daniel Callmar, Junior Growth Hacker
 • Anni Virolainen, Junior Growth Hacker

Forenom

 • Michael Huotari, Head of Web Sales
 • Laura Similä, Head of Marketing and Communications
 • Tadeas Sterba, Product Owner, Digital Services
 • Joonas Wuollet, Growth Hacker
ASIAKAS

Forenom

KILPAILUKATEGORIAT

Tuloksellisin kampanja

Paras kampanja

Paras somekampanja

BUDJETIT

Kokonaisbudjetti: 334 900 €

Suunnittelu ja tuotanto: 82 000 €

Media: 252 900 €